Temperaturi scazute la inceput de an

Asa cum era de asteptat, cele mai scazute temperaturi s-au inregistrat in noaptea dintre ani in judetul Harghita. Dupa cum a declarat meteorologul Cristian G., cea mai mica temperatura, -18 grade s-a inregistrat la Toplita si Miercurea Ciuc.

La Joseni, in noapte dintre ani s-a inregistrat o temperatura de -17 grade. In schimb, o temperatura mai mare de -15 grade Celsius s-a inregistrat in localitatea Odorheiu Secuiesc.

Desi aceste temperaturi inregistrate in primele ore ale diminetii au fost cele mai mici din tara, totusi, se poate afirma ca acestea au fost mult mai ridicate spre deosebire de 1 ianuarie 2015, cand s-au inregistrat in acest judet temperatura minima de -29 grade.

Faptul ca temperatura minima in Harghita nu a coborat sub -18 grade se datoreaza absentei zapezii. Dupa previziunile meteorologice, urmatoarele dimineti si nopti vor fi deosebit de geroase, dupa care va urma o crestere treptata a temperaturii si isi vor face aparitia in piesaj asteptatele ninsori.

De remarcat ca in judetul Harghita, in luna ianuarie a anului 1985, s-a inregistrat minima absoluta de -38,4 grade Celsius.