Rodia, fructul de care te indragostesti rapid. Ce sa mai spunem de suc?

Sucul de rodie e un remediu pentru a-ti potoli setea in timpul verii. Sucul de rodie este eficace si in infectiile urinare si are un efect diuretic.

Prin continutul mare de fibre, rodia regleaza tranzitul intestinal. Totodata, rodia este recomandata si in curele de slabit.

S-a constat de-a lungul timpului ca rodia favorizeaza regenerarea cartilajelor. In acest sens, este recomandata bolnavilor care sufera de osteoartrita.

Consumarea sucului de rodii este recomandata celor care sufera de litiaza renala.

Sucul de rodii are efecte benefice la gravide, mai ales pentru ca acest fruct contine acid folic.

Se pare ca un consum regulat de suc de rodii ar reduce riscul de nastere prematura.

Sucul de rodii poate inceti procesul de imbatranire si tot el este foarte indicat in tenul uscat, fiind un puternic hidratant.

Sucul de rodie este insa benefic si pentru tenul gras si la persoanele care au predispozitie pentru acnee, controland secretia de sebum.

Un alt beneficiu: sucul si semintele de rodie ajuta la vindecarea cicatricilor. Cu alte cuvinte, putem spune ca rodia are un efect de regenerare a epidermei.

Imbunatatirea texturii pielii este un alt beneficiu al rodiei pentru ca acesta are capacitatea de a prelungi durata de viata a fibroblastelor care stau la baza producerii colagenului si elastinei.

Sucul de rodii se poate folosi si la prepararea unor masti de fata care iti pot face pielea stralucitoare.

Se pare ca rodia reduce riscul de aparitie al cancerului de piele. De asemenea, sucul de rodie previne caderea parului pentru ca intareste foliculii de par.

Desi are numeroase beneficii, rodia nu poate fi consumata de oricine pentru ca exista si persoane care au unele afectiuni in care rodia este contraindicata.

Rodiile nu se consuma de cei care au gripa, constipatie sau tuse. Cei care au prescris un tratament antihipertensiv nu trebuie sa consume rodii.

Nu pot consuma rodii nici persoanele care au alergii sau astm bronsic.

Rodiile nu pot fi consumate de cei care iau medicamente pentru scaderea colesterolului, antidepresive sau calmante puternice.