Retelele de socializare preferate

retele de socializareOdata cu dezvoltarea internetului au aparut o multime de retele de socializare. In timp ce unele sunt axate pe anumite nise, altele integreaza atat un chat, cat si un modul foto/video, astfel incat cei care sunt pasionati de socializare sa aiba de unde sa aleaga.

In orice caz, la momentul actual, personal consider ca Facebook e cea mai populara retea sociala, urmata indeaproape de Twitter si LinkedIn. Repet, e doar o constatare. Sondajele e posibil sa spuna altceva, insa cum eu nu folosesc Instagram sau Google Plus, nu m-am simtit obligata sa le adaug in top 3-ul meu.

Facebook e o retea sociala folosita la scara larga, de o multime de oameni de pe glob. Este captivanta, deoarece are integrate o multime de jocuri si aplicatii. Nu in ultimul rand, este interesanta pentru ca oricine are un cont de Facebook stie ca poate vorbi la orice ora din zi si din noapte cu prietenii sai pe chat.

Tot pe Facebook apar cele mai recente fotografii facute cu smartphone-ul de catre cei pe care ii avem in lista si in cadrul fotografiilor putem acorda un calificativ care se rezuma la acel “Like”. De asemenea, putem adauga si comentarii la poze si le putem distribui pe profilul nostru, mai ales daca vorbim de niste fotografii amuzante, cum sunt acele “meme-uri”.

Twitter este o alta retea de socializare preferata de mine, dar si foarte populara, avand o multime de useri din intreaga lume. Aici, persoanele inscrise pot conversa in maxim 140 cuvinte – limita unui tweet. Daca te hotarasti sa iti faci un cont, imediat dupa aceea, vei putea urmari ce au mai spus vedetele tale favorite sau ce stiri au mai aparut. Pe Twitter apar uneori cele mai recente noutati, anuntate fie de simpli useri care au luat parte la un eveniment, cat si de marile trusturi de presa, care au un cont pe aceasta retea de socializare.

LinkedIn este considerata reteaua de socializare dedicata specialistilor. Aici, cei care s-au inscris pot discuta despre diverse subiecte de afaceri, dar pot lega si contacte cu posibili colaboratori. Totul se rezuma, asadar, la business, insa nu negam ca se pot lega si prietenii. In orice caz, pe LinkedIn ii putem vedea pe marii manageri de companii, deci putem spune ca este o retea care cuprinde foarte multi oameni avizati sau specialisti in diverse domenii de activitate.

Intr-un articol viitor vom discuta despre Pinterest si despre Google Plus. De asemenea, vom vedea impreuna ce implica un cont pe Instagram si cum se pot face sau sterge aceste conturi create de-a lungul timpului in social media.