Primii pasi in initierea procesului de detoxifiere

In prezent auzim frecvent vorbindu-se de necesitatea aplicarii unor metode de detoxifiere a organismului deoarece suntem asaltati de foarte multe feluri de toxine, atat din alimente, cat si din aer si apa.

La ce metode de detoxifiere sa recurgem? In principiu, putem recurge la folosirea de probiotice, fie sub forma de suplimente sau sa consumam diferite alimente fermentate de genul iaurtului sau chefirului ori sa consumam chiar legume fermentate.

O alta metoda ar fi sa transpiram cat mai mult pentru ca astfel eliminam cat mai multe toxine. Cu toate ca se folosesc pe scara larga antiperspirantele, actiunea lor nu e benefica.

O alta cale de detoxifiere e miscarea pentru ca aceasta produce o stare de bine deoarece prin miscare se elibereaza anumite substante care au efect benefic asupra dispozitiei.

De asemenea, prin miscare se produce si activarea sistemului limfatic.

Metode de detoxifiere in legatura cu alimentatia

In tarile civilizate se pune un mare accent pentru a lua un mic dejun cat mai usor, iar masa de seara sa o luam in jurul orei 18-19.

De asemenea, e foarte bine sa renuntam la cerealele proaspete si la cele bogate in grasimi si sa le inlocuim cu o salata ori sa mancam altceva, cum ar fi un mar sau nuci organice, daca exista posibilitatea. Atunci vom observa ca nu ne va mai fi foame atat de repede.

Un loc sa bem o ceasca de cafea sau o ceasca de ceai, mai bine am consuma cateva lingurite de ulei de nuca de cocos, care au un efect absolut impresionant.

Totodata, e important sa condimentam alimentele. Unele dintre ele sunt la indemana tuturor. Vorbim aici despre usturoi, care are efecte remarcabile in ceea ce priveste detoxifierea organismului.

Avantaje extraordinare in detoxifierea organismului sunt reprezentate de consumarea a cel putin unui mar zilnic. Acest lucru se datoreaza unei substante, pectina, pe care o contin merele.

De preferinta este sa consumam mere sanatoase de provenienta locala, nu din import.

De asemenea, trebuie sa fim foarte atenti cand folosim produse de curatare si de ingrijire, care contin chimicale. Mai indicat ar fi sa folosim uleiul de cacao sau uleiul de cocos.

O mare atentie trebuie sa acordam apei de baut. E indicat sa consumam apa de la robinet numai daca stim ca trece printr-un sistem centralizat de purificare.

Nici apa de izvor nu e lipsita de contraindicatii mai ales daca ea a fost depozitata in sticle confectionate din plastic timp de mai mult de un an de zile.

Apa de la robinet contine atat reziduri de flour cat si de clor si chiar unele substante toxice cu actiune nociva asupra ADN-ului.

Ne intrebam in mod sigur, frecvent, ce apa trebuie sa bem? In prezent, exista mai multe alternative. Una dintre acestea o reprezinta folosirea filtrului de apa, care este promovat in ultima vreme la scara larga.

In caz contrar, putem recurge la metoda clasica: fierbem apa, o lasam sa se raceasca, dupa care o punem intr-un recipient de sticla si incercam totodata sa consumam cat mai multe alimente cu un continut bogat in apa.