Pe scurt: tot ce trebuie sa stii despre asigurarea de sanatate privata

Stiai ca printr-o asigurare de sanatate privata sunt acoperite cheltuielile perioadei de spitalizare sau tratamentele care ti se aplica dupa ce te externezi? De asemenea, sunt achitate si costurile consultatiilor la medicul de medicina generala sau la medicul de specialitate, inclusiv taxele unor analize de laborator sau ale ecografiilor.

In acelasi timp, acest tip de asigurare acopera si costurile interventiilor chirurgicale efectuate in spitalele private.

Daca te imbolnavesti dupa ce ai platit o prima anuala pentru o polita de asigurare privata, atunci asiguratorul, adica societatea de asigurari va acoperi integral toate cheltuielile care au fost facute pentru diagnosticarea si tratamentul afectiunii respective.

Pe langa aceste beneficii, asigurarea de sanatate privata prezinta si un mare dezavantaj: nu acopera costul tratamentului in cazul unor boli cronice.

Astra, Allianz-Tiriac sau Generali reprezinta doar cateva dintre societatile la care poti incheia asigurari de sanatate private.

Atunci cand inchei o polita de asigurare privata esti interesata de valoarea ei. Aceasta depinde de perioada pentru care optezi sa inchei aceasta polita. Prima de asigurare depinde in primul rand de starea de sanatate a persoanei atunci cand incheie polita de asigurare, dar si de sexul si de ocupatia acestia.

Din marea varietate de polite de asigurari de sanatate private trebuie sa faci o alegere care sa te avantajeze. Chiar daca apelezi la un agent de asigurare, totusi este indicat ca tu sa decizi in cele din urma ce tip de asigurare corespunde nevoilor tale.

Daca vrei sa faci o alegere avantajoasa poti apela la o persoana autorizata in acest sens, la asa-zisul broker de asigurari, deoarece acesta are un contract cu mai multe societati de asigurari si iti poate oferi cea mai buna oferta fara sa platesti nimic. De asemenea, el poate negocia pentru tine limitele politei de asigurare cu firma cu care te-ai decis sa inchei o colaborare.