Novak Djokovic, calificat in sferturile de finala ale turneului ATP Masters 1000

tenis novak djokovicIn urma meciului cu Gilles Simon, jucatorul de tenis numarul 1 in lume in acest moment, Novak Djokovic s-a calificat in sferturile de finala ale turneului ATP Masters 1000.

Djokovic s-a impus in fata francezului in doua seturi, respectiv primul set: 6-3, setul secund: 7-5.

Meciul a fost unul usor la prima vedere pentru Novak Djokovic, desi Gilles Simon este in prezent numarul 14 mondial. Acum sarbul il va intalni fie pe Jo-Wilfried Tsonga, fie pe Tomas Berdych in sferturile de finala.

Alaturi de Djokovic, in sferturile acestui turneu s-a mai calificat si numarul 2 mondial in tenis, englezul Andy Murray. Numarul 10, Richard Gasquet, va fi si el in sferturi.

Turneul de la Paris Bercy se anunta unul cel putin interesant, in cadrul sau jucand numai nume din sfera tenisului ce trebuie urmarite.

ATP World Tour Masters 1000 reprezinta un turneu organizat anual de catre Asociatia de Tenis Profesional (ATP). In acest moment, Rafael Nadal detine cele mai multe meciuri castigate la simplu de-a lungul anilor in care s-a desfasurat evenimentul. Acesta are 27 meciuri in care a iesit invingator.

Istoria acestui turneu incepe in 1990, cand initial a purtat numele de “Championship Series”, insa de-a lungul vremii a fost de mai multe ori “rebranduit”, daca putem spune asa.

Evenimentul are loc pe tot parcursul anului in America, Europa si Asia. Sa urmarim cu interes jucatorii favoriti si sa castige in final cel mai bun dintre ei.