Nasterea si scaderea in greutate de dupa. Aspecte importante

Este bine cunoscut faptul ca in timpul sarcinii se produce o crestere in greutate a gravidei. Pentru femeile care au avut inainte de sarcina un Indice de Masa Corporala normal medicii accepta in general o crestere in greutate in timpul sarcinii intre 11 si 15 kg.

Pentru cele care au avut inainte de sarcina un Indice de Masa Corporala mai mare, se accepta o crestere in greutate cuprinsa intre 6 si 11 kg.

Daca si intr-un caz si in cealalat castigi mai multe kilograme in timpul sarcinii atunci trebuie sa faci toate eforturile ca sa le pierzi in primul an dupa ce ai nascut pentru ca mai tarziu va fi mult mai greu sa scapi de kilogramele in plus.

Trebuie sa stii ca in primele 6 saptamani dupa nastere nu trebuie sa tii nicio dieta de slabit ci trebuie sa urmezi o dieta sanatoasa, mai ales ca dupa nastere de obicei mai toate mamele sunt obosite si lipsite de energie.

Mamicile care au nascut trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca nu pot pierde dintr-o data kilogramele in plus si ca acest lucru poate dura chiar pana la 1 an.

Trebuie sa ai rabdare si sa nu te impacientezi atunci cand afli ca staruri celebre au slabit rapid multe kilograme dupa nastere. Nu trebuie sa adopti o dieta drastica pentru ca aceasta poate avea unele consecinte grave asupra sanatatii tale.

Daca recurgi la o dieta cu putine calorii atunci vei putea slabi rapid in greutate, dar vor aparea si alte consecinte neplacute. De exemplu, scaderea masei musculare si a nivelului de energie.

Mamele au nevoie de energie, prin urmare se impune o dieta sanatoasa, care sa le ajute sa faca fata ingrijirii bebelusilor.

In plus, daca alegi sa alaptezi este cu atat mai complicat sa reduci caloriile deoarece acest lucru va afecta calitatea laptelui matern. Va puteti intreba care este cea mai buna dieta pe care sa o urmati. Pentru a pierde din greutate dupa ce ai nascut, asta bineinteles daca nu alaptezi, trebuie sa stii exact de cate calorii ai nevoie pe zi. Dupa aceea, poti sa reduci circa 500 calorii pe zi, numai cu conditia sa ramai in final la 1.600 calorii pe zi.