Motor de cautare ceva mai precis pe viitor?

cautareDin cate se pare, da, este adevarat, avand in vedere ca am citit o stire in care se relateaza faptul ca un tanar indian, de numai 16 ani, a reusit sa creeze un motor de cautare ceva mai precis decat Google.

Si cand spun “ceva mai precis” ma refer la un procent destul de ridicat, mai exact cu 50% mai tare. Din cate imi dau seama, nu e ceva nou, micul indian pasionat de tehnologie imbunatatind de fapt procesul de cautare initiat de catre Google.

La 16 ani, personajul in cauza lucreaza deja intr-o companie de pe piata indiana, unde probabil imbunatateste constant facilitatile motorului de cautare pe care il are ca proiect.

Acesta pune accent mai mult pe rezultate personalizate, luand in calcul istoricul de cautare, precum si alti factori interesanti, cum ar fi aplicatiile instalate pe dispozitivul de pe care se efectueaza cautarea. Nimic nou la prima vedere, ati putea spune, avand in vedere ca si Google se bazeaza pe un algoritm asemanator, insa noutatea creata de pustiul de 16 ani vine din faptul ca motorul sau de cautare este capabil sa interpreteze textul, astfel incat rezultatele sunt cu mult mai precise.

Personal, consider ca e un proiect interesant, extrem de complex, care merita toata atentia noastra pe viitor. Totusi, in acest moment prefer sa caut pe Google si uneori, ca test, mai fac cautari si in Bing, insa doar sa observ daca exista diferente. Si da, chiar exista! Acum n-as putea spune care este mai bun, insa m-am obisnuit cu Google si stiti cum se spune, obisnuita e a doua natura.