Mamaia, o statiune celebra si astazi

statiunea mamaiaMamaia a reprezentant dintotdeauna un mare punct de atractie atat pentru turistii romani, cat si pentru turistii straini. Asa se explica de ce au fost construite foarte multe hoteluri in statiunea Mamaia, mai ales in perioada comunista.

In timpul epocii comuniste, statiunea cunoaste o inflorire remarcabila. La acel moment, Mamaia era considerata pe drept cuvant perla litoralului romanesc. Dupa decembrie 1989, statiunea s-a confruntat cu unele dificultati, dar in scurt timp si-a recapat celebritatea de altadata.

In prezent, Mamaia reprezinta locul in care cei mai multi turisti romani doresc sa-si petreaca vacanta la malul Marii Negre. Si pentru ca cererea este foarte mare, probabilitatea de a gasi un loc de cazare ti-o ofera numai o rezervare din timp la unul dintre hotelurile din statiune.

Fiind indragostiti de mare, multi scriitori din literatura noastra au descris-o la superlativ. La momentul actual, Mamaia este una dintre cele mai moderne statiuni, asemanatoare cu multe dintre statiunile aflate in Europa Occidentala. Aici, turistii se pot bucura atat de o buna relaxare, cat si de o distractie la cote maxime.

In ultimul timp, palmierii plantati de Consiliul Local ori de primarie inunda faleza si confera un aer exotic, exact ca in statiuni de mare succes, cum ar fi Ibiza sau Palma de Mallorca.

De altfel, locurile de distractie nu lipsesc, astfel ca multe dintre cluburile din nordul statiunii Mamaia rivalizeaza cu localurile occidentale, unde servirea si respectul fata de client sunt la mare cinste.

Totodata, in fiecare sezon in statiune au loc numeroase evenimente, dedicate atat publicului tanar, dornic de adrenalina, cat si publicului de varsta a doua, interesat de relaxare.

Noutatile din ultimii ani sunt reprezentate de cateva implementari moderne, cum ar fi parcul acvatic Aqua Magic sau telengondola ce ofera o imagine completa si o panorama superba asupra intregii statiuni.