Informatii noi despre dieta Paleo si despre cum actioneaza aceasta

In ultimul timp se vorbeste foarte mult despre dieta Paleo. Dupa cum ii spune numele, aceasta dieta este inspirata de regimul alimentar al oamenilor care au trait in epoca de piatra, adica in paleolitic.

Dieta Paleo poate fi folosita cu succes in curele de slabire. S-a constatat ca aceasta dieta e benefica si in prevenirea afectiunilor cardiace, a diabetului si chiar a cancerului. Si asta pentru ca in aceasta dieta se renunta pe cat posibil la alimentele lactate, la cele procesate sau la cele care au un continut bogat in zaharuri.

In principal, dieta Paleo cuprinde alimente de origine animala plus legume si fructe proaspete. Dintre alimentele de origine animala, cele mai folosite sunt pestele, carnea de pui, carnea de curcan, ouale.

Se afirma des ca aceasta dieta scade indicele glicemic, cu alte cuvinte joaca un rol important in profilaxia diabetului.

Alimentele care se folosesc in aceasta dieta au un continut bogat in fibre si din aceasta cauza se instaleaza foarte rapid senzatia de satietate.

De asemenea, fibrele exercita o actiune benefica in combatera constipatiei si in prevenirea obezitatii.

Care sunt regulile de care trebuie sa tii seama atunci cand urmezi dieta Paleo?

In primul rand, atunci cand servesti o portie cu alimente permise de aceasta dieta trebuie sa ai grija ca raportul dintre vegetale si carne sa fie favorabil celor dintai (vegetalelor). Ce inseamna mai exact acest lucru? Daca vorbim de o portie de mancare alcatuita din vegetale si carne, atunci carnea trebuie sa fie o treime din aceasta portie, iar vegetalele sa reprezinta doua treimi.

Mai poti adauga un fruct proaspat sau un aliment din care sa iei grasimi sanatoase, de exemplu avocado.

In al doilea rand, dieta Paleo trebuie sa excluda pe cat posibil produsele lactate, mezelurile, cerealele sau dulciurile procesate, deoarece toate acestea contin ingrediente ca aditivi, zahar, conservanti sau sare.

Se pare ca aceste ingrediente ar scadea puterea de aparare a organismului, avand un efect nefavorabil asupra sistemului imunitar.

Alimentele mai sus mentionate sunt eliminate din aceasta dieta pentru ca se considera ca ar influenta aparitia inflamatiilor.

Continuarea, adica partea a 2-a, in curand pe blog.