Hidroizolatia, solutia pentru cladiri rezistente

hidroizolatie rezistentaAtunci cand se realizeaza o constructie, fie ca este o casa, un bloc de locuinte, o cladire de birouri sau una pentru folosire industriala trebuie avut in vedere ca materialele sa fie de buna calitate, iar lucrarea sa fie executata foarte bine de catre profesionisti pentru ca altfel exista riscul ca durabilitatea constructiei sa fie una scazuta, iar asta nu ar insemna decat banii dati degeaba. Iar o constructie care sa aiba o durabilitate crescuta presupune si o izolatie buna, din toate punctele de vedere, si la toate nivelurile posibile.

Ce inseamna hidroizolatia

Asa cum ii spune si numele, aceasta este izolatia impotriva apei, iar aceasta ajuta la prevenirea infiltratiilor cauzate atat de ploaie cat si de topirea zapezii, acest lucru insemnand ca aceasta protejeaza impotriva deteriorarii constructiei. Iar infiltratiile pot provoca consecinte foarte grave care pot ajuge pana la caderea unor anumite bucati din ziduri sau tavane.

Hidroizolatia se poate realiza la mai multe nivele ale cladirii, incepand cu fundatia si terminand cu terasa sau acoperisul. Poate ca idea de hidroizolatie fundatie va face sa ridicati din sprancene, dar aceasta este foarte importanta pentru ca fundatia sa fie una trainica. Temelia este foarte importanta pentru orice constructie, iar una despre care sa stii ca va rezista mai mult deoarece are hidroizolatie este binevenita.

Hidroizolatia fundatiei poate fi facuta prin aplicarea a doua straturi de membrana bituminoasa pe baza de poliester aditivat tip app sau sbs care ofera o durabilitate crescuta si o impermeabilitate ridicata pentru mai mult timp. Dar trebuie o atentie deosebita atunci cand sunt alesi cei care se vor ocupa de aceasta operatiune, pentru ca daca se face greseala de a se colabora cu persoane care nu sunt suficient pregatite pentru a realiza o asemenea lucrare s-ar putea sa apara probleme destul de mari care vor afecta intreaga cladire. Asadar este mai bine ca orientarea sa fie spre firme cu experienta, care sunt recunoscute pentru lucrarile lor de calitate si care au in componenta lor lucratori care sunt cunoscatori ai domeniului.

constructii

Dar hidroizolatia poate fi realizata si la alte paliere de constructie, astfel ca aceasta operatiune poate si este indicat sa fie realizata si pentru pereti, dar mai ales pentru terasa sau acoperis, in functie de ceea ce are cladirea. Aceasta ajutand la prevenirea infiltrarii apei in pereti, lucru care duce la o rezistenta sporita a cladirii. Daca aceasta nu ar fi realizata s-ar ajunge la diverse probleme, initial ar putea sa apara doar ceva igrasie, dar cu timpul se pot forma pete atat pe tavan cat si pe pereti, in partea superioara, iar cu trecerea timpului se poate ajunge chiar la caderea unei parti din tavan si desigur nimeni nu isi doreste asta. Este bine de stiut ca hidroizolatia, cel putin cand vine vorba de terasa sau acoperis poate fi refacuta in cazul in care s-a deteriorat sau poate fi adaugata mai tarziu daca nu a fost facuta in timpul constructiei. Dar cel mai important este ca hidroizolatia sa existe inainte ca orice fel de problema legata de infiltratii sa apara si sa devina deranjanta.