Gandeste pozitiv in orice situatie ca sa faci fata cu succes situatiilor dificile

succes“Depresie” nu suna atat de bine. La fel ca si cuvantul “anxietate”.

Stim cu totii ca viata e grea si toate incercarile nu reprezinta numai “lapte si miere”, asa ca, mai mult ca oricand, incepand de astazi e momentul sa gandim pozitiv si sa luam fiecare situatie ca atare.

Pentru a ramane intr-o stare de pozitivitate continua, probabil ai nevoie de niste sfaturi. Pe acestea le vei gasi in continuare in continutul acestui articol, asa ca nu iti ramane decat sa te ridici de jos si sa priveste mereu cu capul sus!

Rabdare, rabdare, si iar rabdare…

Lucrurile se aseaza cu timpul. Trebuie sa iti amintesti ca desi astazi iti este greu, maine va fi mai bine! Unul dintre principalele sfaturi de a ramane mereu pozitiv este sa iti aduci aminte ca lucrurile se schimba.

Si se schimba foarte rapid, de la o zi la alta.

Daca unele lucruri nu sunt tocmai roz acum, ei bine, ele nu vor ramane asa pentru totdeauna. E doar o chestiune de timp si de… rabdare!

Importanta citatelor

Ori de cate ori vei gasi un citat inspirat, care iti place, fie intr-o carte, fie la televizor, nu uita sa-l memorezi sau chiar mai bine, sa-l pastrezi undeva, intr-un folder, in telefon. Daca nu ai un smartphone sau un telefon de ultima generatie, atunci pur si simplu, scrie citatul intr-un carnetel dedicat… citatelor tale favorite. Asigura-te numai ca ai acces la ele cu usurinta. Cand esti suparat sau usor deprimat, recita fiecare citat cu voce tare. Cu siguranta vei observa imediat efectul!

Fotografii inspirationale

Deoarece mereu ai telefonul langa tine, asigura-te ca ai stocate si o serie de imagini motivationale, care te ajuta sa treci mai usor peste situatiile dificiile. Pot fi fotografii cu oameni dragi din viata ta, cu vedeta preferata sau de ce nu, cu situatii amuzante? Ori de cate ori te simti rau, “rasfoieste” aceste fotografii. Reprezinta o gura de aer proaspat atunci cand te confrunti cu o situatie neplacuta.

Pur si simplu… simte-te bine!

De ce iti faci griji? Daca e un lucru pe care ti-l pot spune acum e faptul ca, la un moment dat, altcineva a trecut probabil printr-o situatie similara. Si culmea, a iesit invingator!

Chiar si eu uneori ma simt suparata, capricioasa, obosita,  dar totusi nu uit sa zambesc. Zambetul, asa cum spunea cineva, nu ti-l poate fura nimeni. Este averea ta! Deci nu ezita sa zambesti si sa gandesti pozitiv pentru a-ti atinge telul propus.

Tine minte: gandirea negativa nu a impresionat niciodata, insa gandirea pozitiva a schimbat lumea!