Efectele muzicii asupra sanatatii omului

efecte muzicaCarei persoane nu ii place muzica? Pentru cei mai multi dintre noi, muzica face parte din vietile noastre. Multi cercetatori au spus ca muzica vindeca sufletul si se pare ca au avut dreptate!

Din cele mai vechi timpuri, muzica a avut o puternica influenta in cultura si civilizatia umanitatii. Chiar si in Grecia antica, muzica era folosita pentru a reduce stresul ori pentru a alina durerea. Pentru ca muzica in sine este o vindecare.

Ea poate avea efecte benefice atat in dobandirea unei noi limbi, cat si in imbunatatirea memoriei sau concetrarea atentiei. De asemenea, muzica poate sa constituie un tratament eficient pentru durere in general, deci poate avea efecte pozitive asupra managementului durerii.

Ea poate ajuta si in cazul reducerii senzatiei de durere cronica sau post operatorie. Ascultarea muzicii poate reduce durerea cronica dintr-o serie de afectiuni dureroase. Terapia prin muzica sau meloterapia este folosita in spitale pentru a reduce nevoia de medicamente in timpul nasterii, pentru a reducere durerea post operatorie si pentru a completa utilizarea anesteziei in timpul interventiilor chirurgicale.

Se pare ca efectul pozitiv al muzicii s-ar datora faptului ca aceasta ii ofera pacientului un sentiment de control. In acelasi timp, muzica determina organismul sa elibereze endorfine, substante care contracareaza durerea. Se pare ca muzica usoara relaxeaza o persoana prin incentinirea batailor inimii si a respiratiei.

Unele cercetari au aratat ca ascultarea de muzica de relaxare timp de 30 de minute zilnic, poate reduce hipertensiunea arteriala. Muzica poate accelera recuperarea dupa un accident cerebral.

S-a constat ca recuperarea dupa un accident vascular cerebral este mai rapida daca bolnavul asculta zilnic melodiile pop preferate, muzica clasica sau muzica de jazz.

S-a observat ca muzica poate fi un remediu pentru durerile de cap cronice, cat si pentru migrene. Poate reduce frecventa si durata durerii de cap.

Unele studii au constat ca muzica poate stimula imunitatea. Alte observatii au demonstrat ca educatia prin muzica la varste foarte mici stimuleaza creierul copilului, ceea ce il va ajuta sa isi imbunatateasca abilitatile verbale, vizuale si de comunicare.

Cam asta e tot ce am gasit despre efectele si beneficiile muzicii asupra sanatatii omului. Daca v-a fost de folos, nu uitati sa dati mai departe toate aceste informatii si prietenilor vostri. O zi cu mult soare va doresc! Daca nu este soare, atunci macar muzica sa fie.

Intr-un articol viitor veti afla si preferintele mele muzicale, asa ca stati aproape pentru ca o sa va pregatesc nenumarate playlist-uri cu melodii superbe.