Efectele benefice ale patrunjelului

Sucul de patrunjel ocupa un loc important in cosmetica pentru ca poate fi folosit cu succes pentru tratamentul pistruilor.

In general, acest suc se foloseste la curatirea tenului. Astfel, se aplica inainte de culcare, iar dimineata se spala fata cu apa calduta.

In acelasi timp, sucul de patrunjel poate fi folosit pentru cresterea imunitatii organismului sau in timpul covalescentei dupa unele boli infectioase si chiar in unele alergii.

In starile de surmenaj fizic si intelectual intens este indicat sa consumam acest preparat. De asemenea, in starile de astenie sau oboseala cronica este bine ca dupa ce ne trezim sa bem pe nemancate o cantitate mai mica de suc de patrunjel.

Exista dovezi ca patrunjelul poate fi folosit cu succes in tratamentul diferitelor tipuri de diskinezie biliara sau in tratamentul afectiunilor hepatice de tipul hepatitelor sau chiar a cirozei.

Totodata, atat frunzele cat si radacinile acestei plante au un efect diuretic, de aceea se folosesc in diverse afectiuni renale.

Aceasta planta mai poate fi folosita cu succes in diferite afectiuni ca: guta, artrita ori diferite forme de reumatism.

In acelasi timp, puteti folosi decoctul de patrunjel daca doriti sa aveti un ten luminos. Il puteti utilza mai mult zile la rand, atat dimineata, cat si seara, iar efectele deosebite asupra ridurilor si pistruilor vor deveni vizibile.

Decoctul de patrunjel poate fi folosit in egala masura si la masajul scalpului pentru accelerarea cresterii firelor de par. Acest tip de masaj face ca parul dumneavoastra sa devina mai viguros, iar daca frecati pielea capului cu o pulbere rezultata din macinarea semintelor de patrunjel puteti combate pe termen lung caderea parului.

Dupa cum bine observati, sucul de patrunjel si chiar patrunjelul adaugat in alimentatie are efecte benefice, chiar surprinzatoare.

Si daca va gandeati ca asta e totul, ei bine, trebuie sa stiti ca sucul de patrunjel este un bun remediu impotriva halenei rezultate in urma consumului de ustoroi, astfel incat scapati ieftin si rapid de mirosul neplacut al respiratiei.