Dieta Paleo, avantaje si indicatii in cadrul regimului

Un mare avantaj al dietei Paleo este faptul ca nu mai trebuie sa tii evidenta caloriilor. Cu alte cuvinte, poti sa mananci oricat vrei, bineinteles, respectand alimentele permise si in acelasi timp proportia de care am mai vorbit cu ocazia primului articol dedicat acestui regim.

Trebuie sa mananci cel mai consistent dimineata pentru ca in acest fel iti este asigurata energia de care ai nevoie toata ziua. Pe de alta parte, senzatia de satietate se va mentine pe intreaga durata a zilei.

Seara poti manca fie o salata de legume, fie un fruct proaspat cumparat din piata. Sustinatorii acestei diete afirma ca este permis ca o data pe saptamana sa mananci, de exemplu, o prajitura sau poate chiar sa bei un pahar cu vin alb sau rosu. Asta din prisma beneficiilor oferite de aceasta dieta.

Totusi, cei care recomanda regimul Paleo in cele mai diverse situatii au si o atentionare si este vorba despre cei care vor sa treaca la acest regim, insa totodata vor sa scape de kilogramele in plus. In acest caz, ei recomanda sa respecti cu strictete timp de o luna aceasta dieta.

Cu alte cuvinte, sa nu consumi decat alimentele acceptate si anume: carne slaba, fructe de mare, vegetale exceptand cartofii, fasolea verde sau mazarea, fructe cu un continut redus de zahar si grasimi precum uleiul de peste, uleiul de masline, uleiul de nuci sau uleiul rezultat din seminte de in.

Daca suferi de pancreatita sau litiaza biliara si vrei sa tii dieta Paleo trebuie mai intai sa faci analizele recomandate de medicul tau de familie, care va decide daca ai voie sau nu sa urmezi aceasta dieta.

Bineinteles, actiunea benefica a regimului Paleo este intensificat de miscare. Asa ca este indicat sa faci si mult sport atunci cand urmezi aceasta dieta. In acest sens, este recomandat mersul pe bicicleta sau pe role, alergatul in parc si de obicei, in aer liber, handal, fotbal, toate acestea in functie de varsta.