Deschiderea unei berarii si etapele prin care trebuie sa treci

Daca doriti sa va deschideti o afacere, stiti ca veti avea de luptat cu ceea ce inseamna birocratia. Adica va trebui sa obtineti tot felul de documente, pe care mai apoi veti fi nevoiti sa le trasmiteti mai departe pentru a obtine altele care sa va ajute la dezvoltarea acesteia. Dar asta nu este tot, caci daca aveti in gand sa dezvoltati o afacere care sa fie in domeniul serviciilor atunci veti avea nevoie de mai putine materiale decat daca va doriti sa deschideti o fabrica, de exemplu, o berarie.

In cazul celei din urma veti avea nevoie de multe utilaje, mai ales daca va doriti sa produceti cantitati mari de bere. Astfel ca trebuie sa luati in considerare ca nu va sunt suficiente doar utilajele propriu-zise de producere, ci aveti nevoie si de o statie de imbuteliere si chiar de etichetare.

Iar pentru a avea tot acest echipament, veti avea nevoie si de o firma care sa se ocupe cu transport utilaje pentru ca masinile acesteia sa faca fata echipamentelor transportate care, uneori, pot fi foarte mari si grele. De asemenea, aceasta trebuie sa fie una de incredere pentru ca, asa cum usor se poate presupune, aceste utilaje sunt unele costisitoare si va doriti sa fie pierdute sau deteriorate.

Dupa ce faceti rost de utilaje, de firma care sa vi le transporte, trebuie sa treceti la montare, care trebuie facuta de persoane autorizate pentru a elimina riscurile de aparitie a incidentelor neplacute datorate unei instalari prost efectuate.

Iar mai apoi puteti trece la treaba, adica la producerea de bere, domeniu in care veti fi nevoiti sa lucrati dupa retete, sa aveti specialisti care sa controleze procesul pentru ca acesta sa se desfasoare in bune conditii. Dupa care puteti merge la pasul urmator, adica imbutelierea si etichetarea, procese care, de aseamenea, se realizeaza dupa anumite norme.

Transportul marfii esential in orice fabrica

Iar dupa ce ati incheiat cu obtinerea actelor, construirea fabricii, obtinerea utilajelor, transportarea acestora cu o firma specializata in transportul de utilaje, fabricarea berii si imbutelierea acesteia, va trebui sa o vindeti. Iar acest proces presupune transportarea acesteia intr-un magazin, bar sau mai multe locatii, acest lucru depinzand si de cantitatea de bere pe care o produce firma dumneavoastra. Pentru transport este nevoie de o firma care sa fie specializata in transport marfa pentru a fi siguri ca produsul va ajunge in siguranta la destinatie. Dupa care nu mai ramane decat sa va faceti clienti fideli care sa cumpere berea produsa de fabrica dumneavoastra pentru a va ajuta sa va extindeti.

Asadar, daca sunteti in cautarea unor idei de afaceri, ati putea sa mergeti si spre fabricarea de bere, dar trebuie sa aveti in vedere ca este nevoie sa munciti si sa investiti mult in crearea unei fabrici care sa aiba acest obiectiv. Iar munca incepe de la obtinerea documentelor necesare pentru deschiderea fabricii pana la realizarea contractelor cu cei care vor pune spre vanzare produsul creat de dumneavoastra. Iar intre acestea isi vor face loc si contractele cu firmele care sa va ajute la transportarea utilajelor, lucru care se va intampla o singura data sau foarte rar, dar si cu transportul marfurilor, care vor avea loc, sa speram, de foarte multe ori.