De ce am ales sa fiu fotograf

aparat de fotografiatDe mic copil am fost fascinat de arta fotografica. Pot sa spun ca ea mi-a schimbat oarecum perceptia asupra multor lucruri si intr-un final, a avut un efect educativ. Acum inteleg perfect de ce exista acele jucarii educative si printre cele mai populare se numara si aparatele foto. Pe vremea mea nu gaseai peste tot astfel de jucarii, asa ca tatal meu a fost nevoit la un moment dat sa confectioneze el una. Chiar daca ar fi existat in magazine, probabil nu imi permiteam un aparat foto educativ.

Oricum, nu am cum sa uit acest aparat, deoarece peste tot pe unde mergeam il luam in rucsac. Acum am in echipamentul personal un Nikon D610, special creat pentru cei ca mine, care dau atentie la detalii. Iar acest lucru este si primul motiv pentru care am ales meseria de fotograf. Imi face placere sa ofer atentie fiecarui cadru, fiecarui lucru dintr-o viitoare poza, si culmea, acest lucru nu mi se pare deloc obositor.

In orice caz, ca fotograf nunta trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Dar si rezultatul va fi dupa aceea unul pe masura. Odata ce dai atentia cuvenita la toate detaliile, este imposibil sa nu observi cu atat mai mult frumusetile care ne inconjoara si care ne fac viata mai frumoasa in fiecare zi. Pentru un fotograf de nunta, vara este cel mai frumos sezon deoarece poate realiza niste cadre cu adevarat exceptionale in aer liber.

Mai mult decat atat, fotografia mi-a dat sansa sa am unul dintre cele mai relaxante locuri de munca. E drept, editarea fotografiilor este o arta si necesita o deosebita atentie, insa dupa cum spuneam, pe mine acest lucru nu ma oboseste, ci chiar imi da o doza de energie dupa ce stiu ca mi-am indeplinit cu succes tot ceea ce mi-am propus.

Faptul ca imi plac copiii ar fi un alt motiv pentru care am ales acest job. De fapt, in general, imi plac oamenii fericiti, iar copiii emana o fericire inocenta, aparte. Pe locul doi, dupa copii, se afla tinerii recent casatoriti, care par la fel de inocenti. Este si normal sa fie fericiti, mai ales ca momentul casatoriei nu este decat o etapa foarte frumoasa, iar personal pot sa zic ca este si o etapa necesara.

Nu in ultimul rand, faptul ca imi place sa fac surprize neasteptate este probabil un alt motiv pentru care am ajuns sa fiu fotograf. De aceea, imediat dupa o nunta sau dupa un eveniment de anvergura, imi place sa le ofer clientilor un mic bonus, de care nu am spus nimic initial. De fiecare data, cei care au apelat la serviciile mele s-au declarat mai mult decat multumiti, iar de aici rezulta un alt lucru minunat: sa stii ca lumea te recomanda pentru ceea ce faci.