Cum se alege o camera auto

camere autoCamerele auto sunt la mare cautare in ziua de azi din cauza traficului infernal si al numarului tot mai mare de autoturisme prezente pe soselele din Romania. Exista o varietate mare de dispozitive din care soferii pot alege, in functie de buget si specificatiile dorite, insa acestia trebuie sa cunoasca in primul rand ce asteptari au de la o camera auto.

In cazul soferilor care nu sunt familiarizati cu toti termenii tehnici, achizitionarea unei camere auto se poate dovedi mult mai dificila decat pare.

Discretia

Probabil ca nimeni nu isi doreste un dispozitiv mare care sa iasa in evidenta. Camerele video vin in marimi diferite, iar cu trecerea timpului devin din ce in ce mai mici si mai eficiente. Bineinteles ca datorita dimensiunii reduse, creste si pretul.

De asemenea, si culoarea neagra este preferata pentru o camera auto, deoarece orice alta culoare ar atrage atentia, deoarece nu s-ar potrivi cu interiorul unui autoturism. Astfel, daca iti doresti ca dispozitivul tau sa nu sara in ochi, atunci nu are sens sa cumperi alta culoare decat negru.

Rezolutia video

Probabil ca cel mai important factor in achizitionarea unei camere auto este calitatea imaginilor inregistrate. Cele mai ieftine dispozitive pot inregistra la rezolutie VGA (640×480), insa nu vei putea observa prea multe detalii din imaginile capturate, astfel ca pentru rezultate mult mai decente, este necesara o camera auto capabila sa suporte rezolutia de 1280×720 pixeli.

Cu toate acestea, standardul pentru anul 2015 este 1080p sau mai mare, adica rezolutie Full HD, 1920×1080, prin intermediul acesteia existand posibilitatea de observare a detaliilor.

Filmarea pe timp de noapte

Majoritatea camerelor auto cu rezolutie de 1080p sau mai mult pot captura imagini bune in timpul zilei, insa abilitatea de a captura imagini de calitate in timpul noptii este ceea ce separa un dispozitiv bun, de unul mediu. Desi filmarea pe timp de noapte nu este neaparat necesara pentru o camera auto, trebuie sa fii sigur ca dispozitivul achizitionat poate inregistra calitativ in timpul noptii, chiar si fara a fi nevoie de iluminat stradal.

O astfel de camera se poate dovedi utila mai ales daca obisnuiesti sa circuli in mediul rural, unde uneori nu exista iluminare stradala.