Cum poti ajunge stewardesa

avionMereu am admirat stewardesele. Au asa, un job secretos, daca as putea spune asa. Astazi m-am documentat insa despre cum poti ajunge stewardesa si din cate se pare, e un job normal, ca toate celelalte, numai ca majoritatea timpului pe care il petreci la locul de munca e in aer.

In primul rand, am aflat ca o stewardesa are rolul de a asigura siguranta pasagerilor. Asta in primul rand.

In al doilea rand, ca stewardesa trebuie neaparat sa stii le perfectie limba engleza. Limba engleza mai este denumita si limba de aviatie.

De asemenea, este bine sa ai o anumita pregatire in ceea ce priveste studiile acumulate pana acum. De exemplu, nu trebuie sa lasi deoparte facultatea, deoarece e posibil ca ea sa cantareasca mult in alegerea CV-ului tau atunci cand participi la o recrutare.

Totodata, din ce am mai aflat, varsta maxima acceptata de majoritatea companiilor ar fi de 30 de ani si varsta minima 18 ani.

Ca si constitutie, o viitoare stewardesa trebuie sa aiba in general minim 1.57 m. La fel insa si in acest caz, inaltimea acceptata depinde de compania angajatoare.

Tot din ce am mai auzit, in Marea Britanie nu s-ar tine cont de acest prag minim de inaltime, deci daca nu ai altceva mai bun de facut, muta-te in Londra si echivaleaza-ti studiile, dupa care fa un curs de stewardesa ca sa devii ceea ce ti-ai dorit dintotdeauna.

Trebuie sa treci si un test medical si la acest capitol este important sa nu ai boli cronice, ca diabet zaharat, tensiune arteriala, etc.

O stewardesa va fi inainte de toate o femeie frumoasa, cu o prezenta fizica adecvata. Asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa fii un super fotomodel, ci doar sa ai o tinuta eleganta si sa te comporti cat mai natural.

Din cate am aflat de pe un alt site, o stewardesa trebuie sa stie sa inoate deoarece la probele fizice exista si un atfel de test, de inot. Acest test consta intr-o proba de 100 m, ce trebuie parcursi in maxim 2 minute si 30 de secunde.

Nu in ultimul rand, daca iti doresti acest job, atitudinea ta trebuie sa fie una pozitiva, politicoasa si de ce nu, adaptabila. In plus, ar trebui sa emani simpatie, deoarece o stewardesa adevarata trebuie sa fie totodata si o buna prietena, atat cu cei din staff, cat si cu celelalte persoane care se afla in avion.