Cum am ajuns sa folosesc parfumuri bio si ce intrebuintari mai are lavanda

Levantica sau lavanda nu este o planta pretentioasa, insa are numeroase beneficii pentru sanatate. Se cunosc 39 de specii de levantica sau lavanda.

Ceea ce se foloseste de la lavanda este uleiul esential extras de obicei din lavanda comuna sau lavanda englezeasca.

Un important beneficiu al uleiului de lavanda comuna il reprezinta tratarea infectiilor cu stafilococi.

Mai mult decat atat, uleiul de lavanda se pare ca este benefic si pentru infectiilor cu stafilococ rezistente la meticilina, ceea ce ii confera acestei plante proprietati miraculoase.

Unele teste care s-au efectuat in acest sens au aratat eficienta uleiului de lavanda in tratarea infectiilor cu stafilococi, care apar in spitale si sunt rezistente la antibiotice.

Inainte de a-l aplica pe pielea aplicata se face testul la acest ulei. S-a demonstrat ca uleiul de lavanda este benefic si in candidozele care apar ca urmare a administrarii de antibiotice ce produc un dezechilibru la nivelul florei intestinale.

Uleiul de lavanda se foloseste si in candidozele micotice vaginale si in candidozele care apar la nivelul gurii.

Pentru tratarea infectiilor vaginale se fac spalaturi din ceai de lavanda. Aceste spalaturi se repeta mai multe zile la rand.

De asemenea, lavanda reduce inflamatia prin inhibarea cortizolului, deci poate avea un rol benefic in tratarea bolilor de inima.

S-a observat ca patru picaturi de ulei de levantica adaugate in 20 ml de apa fierbinte si inhilate timp de treizeci de minute duc la marirea vitezei fluxului coronarian, deci la o mai buna oxigenare.

Lavanda comuna este un bun remediu pentru bolile digestive si imbunatateste digestia. De asemenea, e eficienta in ameliorarea flatulentei si a vomei. In acest ultim caz, lavanda se foloseste sub forma de ceai.

Levantica e benefica si in relaxare si in tratarea unor insomnii moderate. In acest caz, lavanda se foloseste in aromaterapie, deci uleiul de lavanda este inhalat.

Lavanda in combinatie cu alte doua uleiuri volatile poate fi benefica pentru calmarea tusei si pentru usurarea respiratiei in raceli si gripei. In acest caz, uleiul de lavanda se aplica direct pe gat si pe piept sau in inhalatoare si vaporizatoare.

S-a constat ca lavanda are un rol foarte important in relaxarea nervilor, ceea ce ii confera o calitate deosebita acestei plante. Aceasta planta este un remediu excelent impotriva anxietatii, de exemplu inainte de examene.

S-a constat, de asemenea, ca folosita in aromaterapie, lavanda poate reduce depresia si insomnia. Unele studii au demonstrat ca lavanda poate ameliora unele dureri postoperatorii, in combinatie cu acupunctura.

Levantica este indicata in pierderea parului care apare in afectiunea alopecie, care este o afectiune autoimuna. In acest caz, lavanda se foloseste sub forma de ulei.

Se frectioneaza zonele afectate. Dupa cateva saptamani de tratament pot aparea unele rezultate imbucuratoare.

De asemenea, in unele cazuri, uleiul de lavanda poate da rezultate bune in tratarea eczemelor.

Mai multi specialisti au demonstrat ca levantica poate fi benefica in intarirea sistemului imunitar. In acest caz, se foloseste sub forma de ceai.

De asemenea, se poate dilua si intr-o lotiune si apoi se aplica pe piele. In acest fel se poate obtine rapid o stare de bine prevenind imbolnavirile.