Cui ii place la fel de mult sucul de rodie?

Rodia este un fruct al carui nume provine din limba greaca. Rodia se gaseste deseori in mai toate supermarket-urile din tara.

Acest fruct are o coaja subtire sub care se gasesc foarte multe seminte de culoare rosiatica.

Se poate consuma atat sucul de rodii, cat si semintele.

Rodia a mai fost numita si “fructul minune” pentru ca are un continut foarte bogat in antioxidanti. De asemenea, rodia este si o sursa importanta de vitamina A, C, E si din grupul B, precum si unele minerale, ca fier, calciu, fosfor, potasiu.

Se recomanda ca sucul de rodie sa-l consumi fara sa adaugi zahar. Sucul de rodie prezinta numeroase beneficii pentru sanatate.

Sucul de rodie are un efect antiaterogen reducand deci ateroscleroza, una din cauzele care declanseaza bolile de inima. De asemenea, rodia reduce cantitatea de colesterol rau si creste cantitatea de colesterol bun.

Un alt beneficiu al rodiei consta in mentinerea unei nivel echilibrat al zaharului din sange.

De asemenea, rodia scade tensiunea arteriala crescuta. Ea combate si formarea cheagurilor de sange. Totodata, acest fruct fluidifica sangele.

Sucul de rodii, prin continutul de antioxidanti, combate radicalii liberi din organism si in acest fel inhiba cresterea celulelor canceroase.

Se pare ca sucul de rodie e benefic in cancerul de prostata. Sucul de rodie poate fi folosit cu succes in tratamentul diareei si dizenteriei.

O indigestie poate fi rezolvata daca pui o lingura de miere intr-un pahar de suc de rodie.

Un alt beneficiu al sucului de rodii consta in faptul ca acest fruct stimuleaza sistemul imunitar prin proprietatile sale antimicrobiene.

Sucul de rodie poate preveni anemia. De asemenea, tot el este un remediu pentru caderea genelor sau pentru ochii rosii.

Un epistaxis poate fi oprit daca adaugi putin zahar in sucul de rodie si apoi il introduci in ambele nari.