Cugetari la ceas de seara despre fericire, part 1

In general, suntem foarte buni la planificarea vietii noastre, dar nu suntem la fel atunci cand trebuie sa o traim.

Ne sacrificam ani de-a randul sa luam o diploma, muncim din greu ca sa obtinem o promovare la munca, sa cumparam o casa, o masina, dar avem probleme sa ne reamintim ca noi traim in prezent, singurul moment pe care-l savuram intr-adevar!

De obicei, nu intelegem sau nu ne dam seama ca fericirea este posibila numai in prezent. De ce spun asta? Pentru ca am observat ca majoritatea oamenilor acorda atentie gandurilor care apartin de obicei de trecut sau de viitor, iar acestea nu fac decat sa ne impiedice sa traim pe deplin in prezent.

Un exemplu relativ simplu, pentru a intelege despre ce vorbesc, se refera la drumul pe care il facem catre munca in fiecare zi sau drumul de intoarce de la munca si nu avem nevoie de multa concetrare din moment ce facem acest lucru in fiecare zi.

Ti s-a intamplat vreodata sa fi ajuns la destinatie si sa nu iti amintesti cum ai ajuns acolo? Si de ce s-a intamplat asta? Pentru ca evident ne-am gandit la ceva existent in trecut sau viitor. Daca am fi fost concentrati pe momentul prezent acest lucru nu s-ar fi intamplat.

Dar condusul e unul din multele exemple. Daca ne oprim pentru un moment, noi ne vom da seama cu usurinta ca exista multe momente cand facem ceva cu corpul nostru in timp ce cu mintea ne gandim la cu totul altceva.

Prin urmare, nu traim in prezent. A trai in prezent inseamna a fi constient de ce faci in momentul de fata.

Sa fii concentrat pe orice lucru cand il realizezi inseamna ca mintea si corpul sa faca acelasi lucru. Daca esti calm si fericit, inseamna ca traiesti in prezent.

Trecutul nu mai exista, nu poate fi schimbat. Daca nu poti astepta pana termini studiile trebuie sa tii cont de faptul ca totul apartine viitorului, iar viitorul urmeaza sa vina.

Se pare ca pana nu obtinem ceea ce ne dorim, nu putem fi fericiti. Putem spune ca suntem intr-o situatie similara cu a unui calculator care e in stand by.

In viitorul articol urmeaza┬ápartea a 2-a….