Concentrandu-te acum, vei castiga maine… o portie de fericire, part 2

Daca nu putem trai momentul prezent, nu putem spune ca traim, ca suntem in contact cu viata. Dar cum sa invatam sa traim in prezent?

Este mai usor decat ti-ai imagina. Este doar o chestiune de a crea un nou obicei, un obicei bun.

O modalitate de a trai momentul prezent este de a concentra pe fiecare lucru mic pe care il faci, incepand cu lucruri mici, cum ar fi spalatul pe dinti. Este foarte important ca mintea noastra sa fie constienta de ceea ce facem!

Mental vorbind cu noi insine, ne spunem ce facem la acel moment, iar acest lucru ne face sa fim constienti de actiunea care are loc si in acest fel traim in prezent.

In acest fel este mai usor de controlat mintea noastra. In cazul in care atunci cand, de exemplu, ne spalam pe dinti, ne gandim la ce se poarta, ori atunci cand ne imbracam ne gandim la ce mai trebuie adaugat in cosul de la supermarket, in astfel de cazuri mintea nu va fi aliniata cu corpul.

Este ca munca in echipa. Daca mintea si corpul nostru lucreaza impreuna, rezultatele sunt cu siguranta mai bune. Acest lucru demonstreaza nu numai ca traim in prezent, dar ne ajuta si la concentrare / productivitate.

Concentrarea este o problema pentru multi oameni, deoarece foarte multi se plang ca nu pot sta concentrati pe o perioada lunga de timp, indiferent ca vizioneaza un film, citesc o carte sau asculta muzica. De ce se intampla acest lucru? Acest lucru se intampla pentru ca mintea noastra rataceste si se gandeste mereu la ceva diferit decat ceea ce facem.

Ce putem sa facem atunci cand mintea noastra rataceste in trecut sau in viitor? Cum sa facem ca sa o aducem inapoi ca sa traiasca in prezent?

Este deosebit de simplu. Cu exercitii de respiratie sau prin meditatie.

Exista anumite tehnici de respiratie care ne pot ajuta sa ne simtim fericiti si ancorati in prezent. Mai multe despre tehnicile de respiratie voi vorbi intr-un articol viitor.