Ce nu stiai (inca) despre Australia…

In Australia se practica la scara larga cresterea oilor. Se estimeaza ca numarul oilor ar fi de sapte ori mai mare decat cel al populatiei. Pe glob Australia ocupa locul fruntas la exportul carnii de oaie si al lanii.

Lipsa vulcanelor este o alta caracteristica a acestui continent. De asemenea, subsolul tarii este foarte bogat in rezerve de aur, argint, uraniu si zinc, astfel ca Australia detine 10% din rezerva totala de aur a lumii.

In Alpii Australiei, mai exact in Snowy Mountains cantitatea de zapada este foarte mare spre deosebire de alte regiuni ale Alpilor situate in Europa.

In acest continent se gasesc numeroase lacuri sarate cu apa rosie. Ele contin o alga care produce un pigment rosu.

In Australia anotimpurile sunt inverse celor din Europa, astfel ca aici este vara in perioada decembrie-februarie, iar iarna in perioada iunie-august.

Turistii pot vizita Australia in orice perioada a anului ca au ce sa vada. Cea mai mare aglomeratie se constata in timpul lunii ianuarie, caci in aceasta luna elevii sunt in vacanta.

Daca doresti sa calatoresti in Australia, mai intai trebuie sa faci rost de viza. Incepand cu anul 2008, romanii pot obtine viza prin intermediul sistemului online auto grant facility. Trebuie sa stii ca nu poti obtine viza la frontiera.

Dupa cum bine poti observa, exista numeroase obiective care merita vazute macar o data in viata si multe dintre acestea se afla in Australia.

Daca estiĀ amator de distractii tari, in Australia vei putea lua parte la numeroase concerte si spectacole de rock in aer liber, dupa care vei putea gusta din preparatele traditionale australiene, iar aici amintim un produs des folosit in bucataria australiana si anume, fructele de mare.

Daca vrei sa te delectezi cu un mic dejun copios, atunci merita sa incerci o paine speciala, pe care o veti gasi indeosebi in Australia, ce poarta numele de damper. De asemenea, exista si numeroase tipuri de prajituri traditionale si chiar biscuiti foarte gustosi, cu o vechime de desfacere de cateva sute de ani.