Casele din Berceni, o solutie buna pentru cei care vor sa se departeze de aglomeratia capitalei

case comuna Berceni

O casa intr-o zona linistita este visul multor persoane, mai ales a celor care locuiesc in Bucuresti, cel mai aglomerat oras al tarii. Tocmai din acest motiv, o parte dintre locuitori au ales sa se deplaseze spre periferie, alegand sate si comune din judetul Ilfov unde isi cumpara sau construitesc o casa. Mai mult decat atat, multi dintre cei care abia acum isi cauta prima locuinta in sau in jurul capitalei aleg si ei tot varianta de a se stabili mai departe de oras. Acestea fiind spuse, comunele limitrofe s-au dezvoltat foarte mult in ultimii ani, iar numarul celor care ofera beneficiile necesare unui bucurestean sunt destul de multe. Una dintre ele este Berceniul, o comuna micuta, dar primitoare, care vine cu oferte interesante.

Unde este situat Berceniul

Ca orice comuna din Ilfov, nici Berceniul nu este la o distanta prea mare de capitala, comuna fiind situata la 17 km de centrul capitalei. Partea mai putin buna este ca drumul de legatura este unul judetean, deci nu unul pe care se poate circula cu o viteza foarte mare. Totusi, distanta poate sa fie parcursa si in jumatate de ora, deci mersul la munca in capitala nu ar trebui sa fie una dintre principalele probleme.

Avantaje

Beneficiile oferite de comuna Berceni sunt unele destul de insemnate. In primul rand, vorbim despre o comuna alcatuita dintr-un singur sat, cel care ii da si numele, iar acesta are 4500 de locuitori. Cu alte cuvinte, este o comunitate mica, unde toata lumea se cunoaste cu toate lumea si unde locuitorii pun accentul pe conceptul de vecin si pe prietenia stabilita intre oameni.

In plus, vorbim despre o zona situata la destula distanta de Bucuresti, asa ca poluarea si fumul din oras nu reusesc sa ajunga pana aici. Asadar, in comparatie cu zonele periferice mai apropiate (Popesti Leordeni, spre exemplu, oras in care locuitorii se plang de activitatea fabricilor de la marginea Bucurestiului), in Berceni aerul este mai curat, totul fiind dublat si de linistea specifica satelor mici.

Toate acestea nu ar insemna insa mare lucru daca nu ar exista si case in Berceni care sa merite sa fie cumparate. Din acest punct de vedere comuna se descurca destul de bine, insa. Nu este una dintre cele mai cautate zone de la marginea Bucurestiului, dar exista destul de multi locuitori care aleg sa faca naveta in oras, mai ales cum este si destul de aproape (17 km nu este mult si nu toata lumea vrea sa ajunga in centru, deci distanta poate chiar sa scada). Ca oferte de cumparare se poate alege intre case nou construite si scoase de proprietari la vanzare, unele ceva mai vechi, dar si achizitionarea de terenuri pentru constructie este o varianta. Asa cum se intampla in tot jurul capitalei, preturile nu sunt cele mai mici posibile, dar, in orice caz, sunt acceptabile. Pana la urma, fiecare face alegerea pe care si-o doreste si, in functie de aceasta, se stabileste si pretul pentru a cumpara o casa/vila sau pentru a o ridica de la zero.

Dezavantaje

Am tot vorbit despre oferte de vanzare case Berceni, dar acestea vin din oferte individuale, direct de la proprietar. Un dezavantaj al localitatii este ca dezvoltatorii de cartiere rezidentiale inca nu au ajuns in zona pentru a ridica intregi cartiere noi, asa ca persoanele interesate de a cumpara o casa trebuie sa caute singuri si sa apeleze direct la proprietar. Din fericire, acesta nu este un minus major, cel putin nu atat timp cat ofertele de case sunt unele acceptabile iar constructiile sunt noi si de calitate, asa cum se si intampla.

Distanta este, de asemenea, un factor negativ important, probabil si cel pentru care dezvoltatorii nu au ajuns inca in comuna Berceni. Situata in apropierea limitei dintre Ilfov si Giurgiu, localitatea este mai departata de capitala fata de Popesti Leordeni, Corbeanca, Voluntari si alte orase sau sate in care au fost construite cartiere noi. Asa cum spuneam insa, nu conteaza atat de mult acest lucru, atat timp cat Drumul Judetean 401 exista si face o legatura rapida intre Berceni si capitala.

In final, apare si un factor comun in discursul tuturor celor care nu isi doresc sa stea la periferie: lipsa magazinelor, a restaurantelor si a metodelor de distractie. Avand doar 4500 de locuitori, Berceniul este totusi o localitate mica si, de aceea, nu poate sa ofere o viata sociala foarte intensa, pentru tot ceea ce inseamna distractie trebuind sa mergi la Bucuresti. Unii sunt perfect de acord cu acest lucru si chiar il cauta, preferand linistea si siguranta, insa altii nu s-ar putea adapta. Cat despre lipsa magazinelor mari de alimente sau haine, aceasta ar putea sa fie un dezavantaj poate pentru toata lumea. Cu toate acestea, suntem convinsi ca persoanele care vor sa se afle in centrul evenimentelor mondene sunt dispuse sa se deplaseze cativa kilometri pentru asta, asa ca nici pentru ele comuna Berceni nu ar fi chiar neprimitoare.

Alegerea perfecta pentru cei care isi doresc mai mult liniste

Chiar daca exista si dezavantaje (dar pentru care localitate si tip de locuinta nu exista), acestea tin mai mult de preferinta pentru oras sau sat si mai putin de minusurile efective ale comunei Berceni. Deci, pentru cei care isi doresc sa lase aglomeratia urbana si viata stresanta din oras si sa se mute intr-o zona mult mai linistita si mai curata din toate punctele de vedere, aceasta ar putea sa fie o oportunitate foarte buna.

In final, este necesara si un pic de atentie, pentru a nu-ti face planuri gresite. Sa nu uitam ca exista si cartierul Berceni din Bucuresti, iar cei care sunt interesati de oferte pentru inchiriere sau vanzare apartamente Berceni vor trebui sa caute in cartier si nu in comuna, unde nu exista decat case. Ambele zone vin cu multe beneficii (si cu unele minusuri), dar pentru persoanele care isi doresc sa locuiasca intr-un mediu linistit, departe de oras si de aglomeratie, comuna Berceni si nu cartierul ar trebui sa fie pe primul loc in cautari.