Australia, un continent mereu surprinzator

Un oras care merita vizitat in Australia este Adelaide. Acesta poarta numele sotiei regelui William al IV-lea. Orasul Adelaide a fost infiintat de colonelul William Light in jurul anului 1836.

Un alt oras interesant, cu multe strazi ce poarta nume de scriitori englezi, este Byron Bay. El a fost fondat in 1850. Numele sau a fost dat de capitanul James Cook in cinstea faimosului navigator John Byron.

Orasul Byron Bay face parte din statul New South Wales.

Un altĀ oras care merita vizitat este Cairns. De aici, turistul poate ajunge la Marea Bariera de Corali, ori la Cooktown, sau chiar la Peninsula Cape York. Tot la Cairns turistii pot vizita rezervatia Nature Park sau celebra laguna Kuranda Skyrail Rainforest, unde se afla si o superba plaja.

Cel mai important edificiu cultural al Australiei e reprezentat de faimoasa cladire a operei din Sydney, care de altfel este si simbolul acestui continent.

Australia se remarca printr-o extraordinara lungime a plajelor. S-a constatat ca aceasta depaseste cu mult circumferinta pamantului.

De asemenea, acest continent stat detine cea mai lunga autostrada din lume, de aceea noi romanii am putea fi chiar interesati de acest subiect, avand in vedere ca la noi se misca foarte greu proiectul de modernizare a infrastructurii.

In Australia, circa un milion de oameni tranziteaza zilnic autostrada cu lungimea record de 14.500 de km.

De altfel, Australia este un continent cu o flora si fauna specifica. Daca ne referim la flora, cel mai reprezentativ exemplu este eucaliptul. Circa 600 de specii de eucalipt se afla pe acest continent. Foarte raspandit este si salcamul, cu aproximativ 800 de specii.

Cand vorbim de fauna Austaliei ne referim in primul rand la canguri. 60 de specii de canguri traiesc pe acest continent.

In acelasi timp pe teritoriul Australiei se mai intalnesc specii care pe alte continente au disparut, ca ornitorincul, cainele resalbaticit dingo, koala sau mamiferul monotreme.