Asigurarea de sanatate privata, un serviciu de care ai nevoie

In ultima vreme se constata ca in tara noastra a crescut numarul spitalelor si clinicilor particulare. Acestea sunt dotate cu echipamente moderne si au un personal foarte bine pregatit, capabil sa ofere servicii medicale la standarde europene.

In acest context, asigurarile de sanatate private au capatat din ce in ce mai mult teren. Pe de alta parte, acest tip de asigurari a fost determinat in mare masura si de deficientele existente la nivelul sistemului de sanatate public, dintre care putem enumera lipsa dotarilor, a medicamentelor sau uriasele cozi la care sunt obligati sa stea pacientii.

Nu oricine isi poate permite sa incheie asigurari de sanatate private deoarece costul acestora e relativ mare. Totusi, cei cu dare de mana pot sa achite lunar, spre exemplu, 200 lei pentru asigurarea de sanatate privata, care sa acopere o gama destul de larga de servicii medicale, ce pot fi oferite in caz de boala ori in cazul unui accident.

Daca esti angajat in cadrul unei mari companii poti beneficia de un abonament pentru anumite servicii medicale intr-o clinica privata cu care compania respectiva a incheiat un contract.

In functie de ce fel de abonament ai ales, va trebui sa platesti o anumita taxa pe luna. Perioada pentru care vei plati va fi una determinata. Poti sa beneficiezi de servicii medicale in clinicile si spitalele private daca inchei polite de asigurari private cu diferite societati de asigurare. In acest caz, trebuie sa platesti o prima de asigurari private.

Gama de servicii medicale de care poti beneficia depinde intr-o anumita masura de valoarea primei platite. Daca inchei o polita de asigurare privata ai sansa sa beneficiezi de mai multe servicii medicale decat in cazul abonamentului. In acest caz, poti apela la servicii medicale oferite de o retea de clinici si spitale din toata tara sau chiar din strainatate.