Alimente sanatoase ce nu trebuie sa ne lipseasca de pe masa

alimente sanatoaseIn prezent, foarte multi oameni sunt interesati sa aiba o dieta sanatoasa si de aceea au nevoie de sfaturile nutritionistilor. Apare inevitabil intrebarea: care sunt alimentele care trebuie sa nu lipseasca din bucataria noastra de zi cu zi?

Multi nutritionisti considera ca niciunul dintre cele cateva alimente de mai jos nu ar trebui sa ne lipseasca de pe mesele sau din frigiderele noastre.

Specialistii in nutritie sustin ca intr-o ratie calorica normala este foarte important procentul de proteine de origine animala pentru ca acestea reprezinta cea mai importanta sursa de aminoacizi esentiali necesari pentru nevoile metabolice si plastice.

Proteinele de origine animala cu o inalta valoare biologica se gasesc in lapte, carne, oua sau peste. Este la indemana oricui sa aiba in frigider in orice moment unul dintre aceste alimente sanatoase, ca de exemplu ouale. Acestea reprezinta o sursa bogata de aminoacizi esentiali. De asemenea, proteinele continute in oua ofera organismului apararea impotriva mai multor boli, cum sunt racelile sezoniere.

Multi specialisti in nutritie recomanda ca in dieta unui individ sa fie prezente alimente fermentate. Acestea reprezinta o sursa importanta de bacterii probiotice indispensabile unui echilibru la nivelul florei intestinului. Cel mai des produs intalnit din aceasta categorie este iaurtul. Totodata, o sursa importanta de probiotice o contine si chefirul.

Varza, un alt aliment folosit de multe gospodine, face parte din alimentele fermentate si are un rol important ca detoxifiant al organismului uman. Si pentru ca actualii nutriotionisti sustin ca este foarte important ca o dieta sanatoasa sa fie bogata in fibre, nu ezitati sa consumati quinoa pentru ca acest aliment asemanator orezului ca si forma se remarca printr-un mare continut de fibre si calciu usor de asimiliat. Bine de stiut este si faptul ca quinoa nu determina alergii deoarece nu contine gluten. Daca v-ati hotarat sa consumati quinoa atunci puteti sa-l folositi ca inlocuitor al orezului.