Alegerea materialului pentru acoperis. Grea decizie!

acoperis-casaAcum aproximativ un an de zile, impreuna cu bunul meu sot, am luat hotararea de a ne muta la casa noastra. In acest moment stam cu chirie si bineinteles ca exista mici lipsuri si privari. Pe scurt, nu poti sa modifici dupa bunul plac culorile peretilor, nu poti sa faci mici modificari, nu poti sa amenajezi spatiul locuit asa cum iti doresti.

Iar toate aceste lucruri devin deranjante odata cu inaintarea in varsta, mai ales cand la mijloc apare si un copil.

De aceea, am luat hotararea de a ne construi o casa si drept urmare, de cateva luni sotul meu se afla pe santier impreuna cu propria echipa de muncitori.

Totul se misca rapid cand iti permiti o astfel de cheltuiala si iata ca in acest moment am ajuns la partea cea mai interesanta a constructiei: realizarea acoperisului.

Inainte de a da curs realizarii proiectului de rezistenta, dorim sa stabilim care ar fi cel mai bun material pentru acoperis. Din cunostintele mele, stiu ca la acoperirea unei case se poate folosi tabla, tigla sau sindrila. Am mai auzit si de stuf, insa cred ca acesta este folosit mai mult la casele de vacanta sau la diferite pensiuni.

Sotul, meserias din fire, e de parere ca ar trebui sa alegem tigla metalica. Motivele care stau la baza acestei alegeri sunt mai multe si pentru ca deja le-am invatat pe de rost de cand ne chinuim sa punem acoperisul, le voi enumera mai jos:

– aspect deosebit

– pret atragator

– rezistenta in timp (pana la 50 de ani de utilizare)

– garantie extinsa din partea producatorului

– pastrarea unei temperaturi optime in fiecare sezon

– se asambleaza usor si rapid

– greutate scazuta

Cu alte cuvinte, exista suficiente motive pentru a alege tigla metalica, insa fiindca mereu trebuie sa treaca o perioada pana sa luam o decizie finala, vom studia in continuare avantajele sau dezavantajele pe care le prezinta si celelalte materiale.

La prima vedere, chiar daca nu credeam, se pare ca stuful ar fi un bun izolator termic, insa cel mai probabil nu vom alege acest material ci ne vom orienta catre celelalte existente in acest moment pe piata, ceva mai populare.